Fian logo Header image
FIAN Norge Bli medlem Oppslagstavle Kontakt oss

Om oss

Hva gjør vi?

Lokalgrupper

Brevaksjoner

Kampanjer

Publikasjoner

I mediebildet

Lenker

Billedgalleri

I mediebildetRaftoprisen 2007
Vinner av Raftoprisen 2007 er organisasjonen National Campaign on Dalit Human Rights, som arbeider for dalitenes — de kasteløses — rettigheter i det indiske samfunnet. Les mer her.
Vox Publica, 12.11.2007

Definitiv indianerseier i Brasil
Tupinikim- og Guaraniindianerene jubler etter at Brasils justisminister har gitt dem fullt medhold i den lange og bitre jordkonflikten med cellulosegiganten Aracruz. Justisminister Tarso Genero har undertegnet dekretene som innebærer at selskapet grunnlagt av Erling Lorentzen må gi fra seg et stort landområde til indianerne.Les mer her.
Av Pia A. Gaarder, Norwatch, 30.08.2007

Indianerne seiret over kongens svoger
Brasils justisminister har gitt to indianerstammer medhold i kravet om 110 000 mål jord som tilhører Erling Lorentzens cellulosefabrikk Aracruz. Les mer her.
E24.no, 30.08.2007

Lever under skjult apartheid
Norske myndigheter og bedrifter som engasjerer seg i India skal vite at de samarbeider med en apartheidstat, sier Joseph D'souza og Indira Athawale, aktivister for de kasteløse i India. Les mer her.
Av Sissel Henriksen, Klassekampen 31.03.2006

Delseier til Aracruz Celulose
Brasils justisminister har sendt jordkonflikten mellom cellulose-giganten Aracruz og indianerne tilbake til indianerdirektoratet med oppfordring om å finne en løsning som ivaretar interessene til begge partene. Les mer her.
Av Pia A. Gaarder, Norwatch 05.03.2006

India child malnourishment rates worse than Africa
India has higher levels of malnourished children than Sub-Saharan Africa, despite the Asian giant having more funds and better infrastructure to tackle the problem, the U.N. Children's Fund (UNICEF) said on Wednesday.
www.alertnet.org (Reuters), 21.02.2007

Raser mot verstingkåring
Organisasjonen Framtiden i Våre Hender (FIVH) utpekte før helgen Crew Gold Corporation (CRU) til fjorårets etikkversting. Aracruz kom på femteplass. Les mer her.
Av Lars Magne Sunnanå, E24.no 02.01.2007

Lorentzen-selskap med millionstøtte
Lorentzen-selskapet Aracruz Celulose har gitt millioner av kroner i valgkampstøtte til brasilianske politikere. Les mer her.
Av Yohan Shanmugaratnam, Klassekampen 13.12.2006

Aracruz’ pengemakt i brasiliansk politikk
Aracruz sponser valgkamp. Les mer her.
Av Heidi Taksdal Skjeseth, Norwatch 22.09.2006

Krever Cola og Pepsi-oppskriftenet
Indisk høyesterett krever å få utlevert oppskriftene på Coca-Cola og Pepsi-Cola. Les mer her.
www.dn.no 22.09.2006

Forbud mot Cola i Kerala
Etter flere år med konflikter mellom Coca-Cola og lokalbefolkningen i den indiske delstaten Kerala har myndighetene nå forbudt salg og produksjon av Cola i delstaten.Les mer her.
Nettsted til Kirkenes Nødhjelp 22.09.2006

Filippinske urfolk i Norge for å protestere mot gruveprosjekt
Framtiden i våre hender tar i disse dager i mot representanter for lokalbefolkningen på Mindoro som er motstandere av det norske/multinasjonale selskapet Crew Golds planlagte gruveprosjekt på øya. Les mer her.
Framtiden.no 19.09.2006

På turne mot nordisk skogsindustri i Brasil
- Eukaluptus fortrenger småbønder og sprer en monokultur som utarmer naturen. Problemet er ikke bare Aracruz, men også finsk-svenske Stora Enso og brasilianske Votorantim, sier representanter for brasilianske bondekvinner og De jordløses bevegelse.
Norwatch.no, av Pia A. Gaarder, 13.09.2006

Fattigdomskonferansen 2006
18. oktober arrangerer Norad Fattigdomskonferansen for femte gang. Temaet i år er global helse.Les mer om konferansen her
Norad.no


Ny rapport: Vest-Afrika-boom for norske selskaper
Vest-Afrika preges av en enorm aktivitet i olje og gass-sektoren. Minst 34 norske selskaper har kastet seg inn i kampen om det svarte gullet, men bare fire er oljeselskaper. Resten er spesialiserte leverandører av varer og tjenester til olje- og gassindustrien.
Norwatch.no, av Pia A. Gaarder, 12.09.2006
 
postFirst greek letterfianDotno

Årsmelding 2008

Beyond Formalisation

Logo til www.landrightswatch.net

Norsk bistand til landbruk

Brosjyre om Chikan Kari

Logo til ESCR Protocol Now